post

Wijn van ander fruit dan van de druif? De meeste wijnliefhebbers moeten even over een drempel heen, weet wijnmaker Teunis van Oort. “Mensen denken dat vruchtenwijn mierzoet is en geen alcohol bevat. Dat klopt niet. In mijn wijnen zit 12 procent alcohol en het zoetgehalte is laag.”

Teunis woont in Zetten in de Betuwe, waar hij een aantal hoogstamfruitbomen heeft. “Daar komt te weinig fruit vanaf om naar de veiling te brengen en te veel om zelf op te eten. Een paar jaar geleden ben ik daarom wijn gaan maken.”

Aardbeien

Als basisingrediënt voor die wijnen gebruikt hij pruimen, appels, peren en kersen, maar ook aardbeien. “Ik sta veel op speciale markten, zoals de SonsbeekMarkt, de streekmarkt in het Sonsbeekpark in Arnhem. Daar komen mensen die open-minded zijn. Dat is mijn doelgroep.”

Het proces van pluk tot verkoop duurt lang. Minimaal twee jaar moet het fruit gisten. “In de wijnhandel hoef je geen snel resultaat te verwachten. Je moet eerst flink investeren in geld en tijd voordat je iets verdient.”

Samen met een hotel in Zetten organiseert hij proeverijen. “Het is een manier om mijn wijnen bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. En een manier die werkt. Ik merk dat de belangstelling groeit.”

Auteur: De ondernemer
Tekst: Mathilde Lentjes | Foto Erik van ’t Hullenaar

Share

3 thoughts on “Aardbeienwijn voor open minded publiek

 1. goedemorgen,ik ben dolenthousiast en wilde graag bestellen ,ik woon in rotterdanm dus ophalen is geen optie,ik had in feite de bestelling al geplaatst maar ik heb even een vraagje lees ik nu goed dat de bezorgkosten net zoveel is als de 63 euro die ik aan wijn heb besteld?dat vind ik zo zondee dan bestel ik liever 120 euro aan wijn. als het zo is vind ik het wel zonde,en hoop ik dat ik ooit in de gelegenheid kom om een bestelling op te halen vriendelijke groeten annette

  • Goedemorgen Annette,

   Bedankt voor je bericht.
   De verzendkosten tot 10Kg bedraagt € 6,95 verzendkosten boven de 10Kg bedragen € 13,25
   Helaas heb ik moeten constateren dat de berekening met de verzendkosten in onze webshop niet correct bleek te zijn, nogmaals dank voor je bericht hierover. Ik heb dit zojuist aangepast, zodat de berekening van de verzendkosten weer correct verloopt.

   Ik hoop hoop dat je enthousiasme in onze wijnen is hersteld en zie graag je bestelling tegemoet.
   Mocht er onverhoopt toch niet iets zijn, neem contact met ons op dan komen we er samen wel uit.

 2. maak de wijnen iets zoeter-dan stijgt de verkoop direct !!!(vruchtenwijnen worden nou eenmaal geassocieerd met een zoetig smaakje(niet door mij bedacht)- en bij dat zoete smaakje staat bv. ook de duitse markt open-daar is er dus vraag voldoende daar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *