Over Wijnmakerij " De Betuwe"

Over Wijnmakerij ” De Betuwe”


Ik ben Teunis van Oort en heb wijnmakerij “De Betuwe” opgezet omdat ik graag van mijn hobby mijn beroep wil maken. Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met wijn maken van mijn eigen hoogstam fruitbomen voor mezelf.

Ontstaan van Wijnmakerij ” De Betuwe”

Ik had veel teveel fruit om op te eten en te weinig om naar de veiling te brengen vandaar dat ik een oplossing bedacht om met mijn fruit iets zinnigs te doen, dus ben ik wijn gaan maken. Dat lukte prima en ik liet mijn eigen brouwsel ook proeven aan vrienden en familie. Deze proeverijen werden zeer op prijs gesteld door onze proefpersonen en die kwamen ook weer met tips, zodat er uiteindelijk naar mijn idee een lekkere wijn werd gemaakt.

Biologische fruitwijn

Door deze proeverijen kwam telkens meer het idee om mijn wijnen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen, en om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. De biologische teeltwijze spreekt me zo aan omdat ik geen chemische middelen in mijn wijnen verwerk. Dus ik maak niet de zogenaamde “koppijnwijn”. Geniet, net als ik, van deze heerlijke wijnen.